It's not over 'til it's over.

Det känns som att jag borde skriva något här. Typ, så att ni förstår att jag lever, mår bra och inte avled under de fina dagarna som spenderades med släktingarna i D.C. Typ, så att ni förstår att jag lever, mår bra, och försöker att göra det bästa av min sista tid i denna underbara tillvaro som jag tyvärr måste lämna om ganska så exakt en vecka. Typ, så att ni förstår att jag lever, mår bra, men kämpar med lite allmän separationsångest vilket är min ursäkt till den senaste veckans tunna bloggskörd.

Typ så.



Underbara stad, är det verkligen nödvändigt med skilsmässa?


Uppdatering

En styck kusinvitamin i form av Emma är på besök dagarna till ära, och vi gör vårt bästa för att uppleva New York tillsammans. Bloomingdales, Chinatown, Times Square, Soho och Union Square (med besök på Max Brenners så klart, annars går det ju inte!) har hunnits med, och nu ska vi snart sätta av mot det mer lokala Coffee Labs för fredagsfrukost. I eftermiddag tar vi bussen till DC tillsammans, och där blir det en härlig helg bland körsbärsträd och andra vårtecken. Inte alls dumt faktiskt!


Klimatschizofreni

En härlig joggingtur bland vårfåglarna i morgonsolen före frukost. Det var så jag hade tänkt att den här dagen skulle få börja. Den bittra verkligheten slog mig i huvudet när jag vevade upp persiennerna och såg snön stå som spön i backen (eller vad snö nu gör) utanför fönstret. Snö? Nu? Vad hände med fredagens 23 grader och strålande sol?

Ja, säga vad man säga vill om New Yorks klimat, men jag blir då inte klok på det. Jag var dock inte den som var den, utan hade jag bestämt mig för att jogga så skulle jag också göra det. Det var segt. Och kallt. Och blött. Urk!

Ofunktionella funktioner.

Jag hatar Edward Snooze, Alfred Snooze, eller vad tusan den människa som uppfann snooze-funktionen nu kan tänkas heta. Jag hatar snooze-funktionen. Allra mest hatar jag sådana snooze-funktioner som inte alls fungerar, och oturligt nog råkar min väckarklocka vara utrustad med just en sådan ofunktionell funktion. Hur illa det blev? Mja, låt oss bara säga som så att jag fick 12,5 timmars sömn i stället för 9, och att jag kunde gå raka vägen upp ur sängen och ut på Keepers lunch-promenad.



Vackert men överskattat.

Nette efterfrågade en recension på The Notebook, medan Cajsa hävdade att det var den mest överskattade filmen någonsin. Som respons till er båda säger jag nu detta; Cajsa hade rätt

Feeling way too damn good

Springturen piggade sannerligen upp tanten i mig (lite ironiskt med tanke på att jag i själva verket bara gjorde av med ännu mer energi), och efter hurtigt joggande i parken orkade jag minsann med en riktigt trevlig fredagskväll i stora stan.

Lördagens dag bestod till stor del av jobb, handling, städning och matlagning - vuxenpoäng till 90-åringen! När kvällen kom blev jag dock 19 igen, och det kan ha varit en av de roligaste utekvällarna sedan jag kom hit. Tiptop, helt enkelt! 

Tiptop har även denna söndagen varit, och efter att ha sovit till alldelesförsent hemma hos Linnea (som för övrigt har en äckligt bra lägenhet äckligt bra belägen på 46:e gatan) blev det blåbärspannkakor till brunch på ett riktigt bra ställe som var amerikanskt så att det förslog. Mums!

Mätt och mycket belåten sa jag hej då till mitt sällskap och strosade 5th Avenue ner mot Grand Central - med några livsnödvändiga stopp på Barnes & Noble, Best Buy, Pylones, Urban Outfitters och sådär. Nu håller jag på att smälta kvällens finmiddag à la John, och ska sjunka in i The Notebook (ja, jag har äntligen äntligen fått chansen att se denna galet omtalade film) innan jag går herr Blund till mötes. Sweet dreams!

I am 19, going on 90, tralalalalalaaa...

Hej och hå, nu går jag i pension! Lite så känner jag i dag, vilket kan anses aningen skrattretande med tanke på att jag knappt tagit klivet in i yrkeslivet än, och än mindre skaffat mig en ordentlig utbildning. Detta förminskar dock inte den sega känslan som legat som en hinna över hela mig de senaste 20 timmarna, och utan att veta hur Elsa, 95 år, känner sig vågar jag nästan säga att jag känner mig som henne. Seg. Gammal. Trött. Som en julkola som legat lite för länge, helt enkelt.

Kanske en springtur i det 21-gradiga vårvädret, som utlovats under eftermiddagen, kan pigga upp tant?


St Patricks Day - paw rihktitt

Nu klär jag på mig vårkläderna och åker in till stora stan, för i dag är det dags för ännu en St Patricks Day-parad. Denna gång blir det (milt uttryckt) en lite större variant än söndagens jippo, och hela Fifth Avenue kommer att vara alldeles parad-rusigt de kommande fem timmarna. Där ute kvittrar fåglarna, solen skiner och det ryktas om 16-gradig värme framåt lunchtid. Dagen har med andra ord all potential att bli riktigt härlig, och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa den på traven!






If you can dream it, you can be it.

Det här ska vara jag en dag. Det ska vara jag som skriver så bra, så kreativt och så tankfullt. Det ska vara jag, som med rätta kan kalla mig för krönikör, och som kan lägga ihop så många fina ord och skapa så många fina meningar för att tillslut låta dem utgöra en så fin text. Det ska vara jag, helt enkelt. En vacker dag ska det vara jag.



Chilly

Jag sitter här och försöker bestämma mig för om det är positivt eller negativt att mitt glas med mjölk fortfarande är mer eller mindre kylskåpskallt trots att det stått i mitt rum i 2 timmar... Åsikter, någon?


Bra start på veckan

Man vet att det är en bra dag när:

- Dagen börjar med ett besked om att man kommer att ha ett helt trevåningshus alldeles för sig själv de kommande fyra dagarna (till och med gamle Keeper ska ut på äventyr!).

- Man får reda på man får sällskap till Strathclyde i höst av inte bara en utan två fina blondin-vänner.

- Mannen bakom en i kön insisterar på att få betala från sin egen ficka i stället för att jag ska springa till en ATM och ta ut pengar då kreditkortsläsaren var trasig. (jag protesterade självklart hejvilt med min svenska blygsamhet, men tillslut lät jag honom vinna och önska mig en trevlig vistelse i New York)

- Man upptäcker att man glömt ta ut sin lön för föregående vecka och plötsligt blir lite rik.

Jag förstår inte vad folk har emot måndagar?


Marching Bands of Manhattan


Det där med lustiga namn, del 2

Jahaja, så var det alltså dags för Bambang Soedharto och Steve Dunson att bli införda i databasen. Undrar om det låter mycket när de två entrar rummet?

St Patrick

Idag är Tarrytown grönt. Då menar jag (dessvärre) inte grönt som i vårgrönskande och lummigt, utan grönt som i S:t Patricks Day-grönt. Själva S:t Patrick's Day är förvisso inte förrän på torsdag, men idag var det dags för Westchester County's årliga S:t Patricks-parad. Irländska flaggor, gröna hattar, säckpipor (är inte det rätt skotskt?), kiltar (är inte det också rätt skotskt?), ölförsäljare och diverse galet gröna prylar trängs på gatorna, och överallt spelas det irländsk folkmusik.

Varför amerikanarna tar den här traditionen på så stort allvar förblir för mig en gåta, men min teori är att de är så förtjusta i festligheter i det här landet att de tar alla chanser de får att pynta sina hus och klä sig i märkliga kostymer. Det är rätt trevligt kan jag tycka, men om de en dag börjar halsa snaps och käka sill kring den 20 juni kanske det har gått lite långt...






Och så var det ju det där med att åka hem...

Följdfråga till föregående inläggs funderingar: Undrar om jag någonsin kommer att vänja mig vid tanken på att jag snart måste åka tillbaka till Malmö och att Malmö inte blivit nämnvärt mycket roligare sedan jag senast såg det?

One belongs to it instantly - as much in five minutes as in five years.

Helgen har hittills framkallat inte mindre än tre anfall av sådana där mäktiga, överväldigande fanjagärinewyork!!-känslor:

1. När jag i fredags stod och kikade ut över Midtown genom Skyroom's golv-till-tak-panoramafönster med en Cosmopolitan i handen och "Empire State of Mind" skrålandes i högtalarna.

2. När jag och Anna - hurtiga skandinaver som vi är - gjorde resten av New Yorks befolkning sällskap och joggade i vårsolen i vackra Central Park i går förmiddag. (yep, vi sprang minsann på riktigt duktigt vi!)

3. När jag helt sonika strosade in på Grand Central men blev stoppad halvvägs då de höll på med inspelningarna av Helen Mirren och Jennifer Garners senaste film.

Undrar om jag någonsin kommer att vänja mig vid tanken att jag är i New York och att New York finns på riktigt?


Väderleksrapport nummer 5080219358

Mars tycks vara en regnets månad på det här stället. Det regnar. Och regnar. Och regnar. Sedan regnar det lite till.





Jag fryser.


This is a man's world, but it wouldn't be nothing without a woman or a girl.

8 mars. Internationella kvinnodagen, fettisdagen och två kompisars födelsedagar. Lite beslutsångest när det gäller att fokusera på en av alla dessa viktiga händelser, men i slutändan väljer jag nog ändå den förstnämna. Girlpower!




It's raining men

Fröken Vår bytte skepnad över natten, och i dag är det herr Höst som visat framfötterna i stället. Det stavas s-p-ö-r-e-g-n. Spöregn. Blött. Kallt. Mycket. Non stop. Hela tiden. Uscha! 

Om jag inte visste bättre skulle jag nästan kunna tro att jag befann mig i Malmö med tanke på vädret, och det faktum att jag under kvällen kalasat på det svenska godis som mamma och pappa förde med sig när de hälsade på försvagade inte direkt illusionen. Det var bara när Keeper kom inlufsandes som bilden sprack. Nog för att han påminner en del om brodern min (eller är det tvärtom?), men riktigt så illa ställt är det faktiskt inte!

Trots regnet och det obehag det medför har jag haft en riktigt bra söndag. Var ute med Sana & Bea i går kväll och sov således över i deras fina lägenhet belägen på Upper West. På One if by Land, Two if by Sea åt vi idag söndagsbrunch tillsammans med ännu en svenska, mycket trevligt! Efter några timmars prat & mat gick vi skilda vägar och jag personligen styrde kosan mot Svenska Kyrkan och Ung i New York-träffen. Vi var nog tre gånger så många trevliga människor som sist, och det i kombination med hemgjorda semlor utgjorde en väldigt fin ekvation!

Överlag tycker jag att hela helgen har varit en väldigt fin ekvation, om än lite långsam på sina ställen. Det är inte helt lätt att ställa om från tre veckor med intensiva besök till att helt plötsligt vara "ensam" igen... Men man måste ju få tid att ha lite tråkigt/fundera också, det är säkert sunt på nått höger!

Nähä, nu ska den här trötta klumpen som utger sig för att vara min kropp släcka lampan och dra täcket över huvudet för lite välbehövlig skönhetssömn. Det ryktas om att det kommer en ny dag i morgon, så det är kanske bäst att förbereda sig lite. God natt!


Yellow

Mina vårdemonstrationer under gårdagen fungerade, Fröken Vår har tagit sig i kragen, och i dag kan Tarrytown stoltsera med hela 15 graders vårlig värme! Solen kämpar sig genom molnen, vi strosar omkring i våra bästa vårmunderingar på gatorna, och Keeper ligger på verandan och myser. Fantastiskt!


Just like the movies

Bio blev det, och såhär i Oscar-galans efterdyningar valde vi att se Black Swan. Fantastiskt  bra och välgjord var den, om än lite väl psykologisk emellanåt (till och med för mig!). Men det häftigaste var nog ändå att gå ut från biosalongen och plötsligt befinna sig på samma plats som 70 % av filmen utspelade sig på (Lincoln Plaza). Jag kom på mig själv med att lite vaksamt gå omkring och vänta på att bli överfallen av en ondsint Natalie Portman i bästa balettutstyrseln, men tillslut tog Anna ner mig på jorden igen och förklarade att det bara var på film. Jasså. Jaha. Så skönt då.


Bright lights, big city

Fredag, underbara fredag! Det är lite lustigt att jag - som har världens mest avslappnade jobb där jag i stort sett kan jobba hur, när och var jag vill med undantag för en schemalagd hundpromenad - ändå tycker att det är lika skönt med fredag och helg som jag alltid gjort. Det är liksom som att man aldrig riktigt kan få nog av den där helg-känslan, oavsett hur mycket eller lite man gör resten av veckans dagar. Märkligt!


Nåja, fredag är det i alla fall, hur man än vrider och vänder på saken. Jag har inga storslagna planer för helgen för att vara helt ärlig, men lite aktiviteter ligger ändå för mig. Jag går ut lugnt med en myskväll tillsammans med Anna där middag och bio står på schemat. Kanske att vi sedan fortsätter till Skyroom vilket jag hört väldans mycket om, eller så tuffar jag helt enkelt hem till Tarrytown igen när vi känner oss nöjda.


I morgon blir det brunch på Coffee Labs, en tur till skomakaren där jag ska hämta upp mina (förhoppningsvis hela och fina) skor och på kvällen blir det någon form av underhålling i stan med Sana & Bea. Söndagen kommer att gå i svenskhetens tecken; det är dags för träff nummer tre i Svenska Kyrkan, och jag hörde rykten som sa att det skulle serveras semlor till fikat. Låter farligt och ohälsosamt, men så är det ju å andra sidan med det mesta här i livet... Som någon fyndig människa en gång sa: "Allt jag tycker om här i livet är antingen olagligt, omoraliskt eller fettbildande."


Med dessa klokheter lämnar jag er och ger mig ut i solskenet i stället. I ren demonstration tänker jag skippa det där extra paret strumpbyxor och lägga raggsockarna på hyllan, för nu får det ta mig tusan vara vår!


Varför ha raggsockar, när man har en schabrador?

Jag tror att Keeper är synsk, eller åtminstone att han och jag har någon form av telepatisk länk sinsemellan. Jag hann nämligen inte mer än tänka att jag nog var lite kall om fötterna ändå, innan ovan nämnde herre hoppade ner från sin plats på sängen och parkerade ovanpå mina frusna tår. Det kallar jag service!

Tisdagshumor

Jag sitter bänkad på Coffee Labs och har rätt länge funderat på varför folk glor så konstigt på mig hela tiden. Det tog mig ett tag att inse att jag förmodligen ser ganska rolig ut, när jag sitter här med mina hörlurar och flinar som ett fån åt Johan Glans och hans World Tour of Skåne. Mitt flinande är dock helt berättigat tycker jag - titta (lyssna) bara på det här:



It's all gone grey.

Jag är tillbaka från en ytterst trevlig vistelse huvudstaden, och Tarrytown välkomnade mig med regntunga skyar och åskväder. Kroppen min har låtit sig styras av vädrets makter i dag, och det har överhuvudtaget varit en ganska grå, seg dag. Men det kan behövas det med - hur skulle vi annars njuta av de där soliga dagarna som skvallrar om en annalkande vår?



RSS 2.0